Julian Alaphilippe met twijfels voor Milaan-San Remo: “Ik weet niet of ik in vorm ben”
foto: Cor Vos
zaterdag 18 maart 2023 om 10:04

Julian Alaphilippe met twijfels voor Milaan-San Remo: “Ik weet niet of ik in vorm ben”

Julian Alaphilippe zit met wat twijfels voor Milaan-San Remo. De kopman van Soudal Quick-Step reed een degelijke Tirreno-Adriatico, maar weet niet of hij op tijd in vorm is voor het eerste monument van het seizoen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de camera van Sporza legt Alaphilippe uit wat het doel was in Tirreno-Adriatico. “Ik heb die koers nodig om goed te zijn. In Tirreno-Adriatico hebben we lange en zware etappes gereden, wat een belangrijke prikkel voor mij is. Normaal gezien kan je vorm daardoor verbeteren, als je goed kan herstellen”, aldus de ex-wereldkampioen.

“Ik weet wel niet of ik op tijd in vorm ben, ik hoop dat ik genoeg en goed heb kunnen herstellen”, aldus Alaphilippe. “Ik hoop natuurlijk dat ik Milaan-San Remo opnieuw kan winnen. Ik zal er in ieder geval alles aan doen. Of ik Tadej Pogacar moet volgen op de Poggio? Ja, maar dan is het nog niet voorbij. De koers wordt maar gereden op de Via Roma (de finishstraat, red.).”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.