Kan de cross veiliger, wat betekent de komst van Red Bull en hoe verder zonder Hofstede?
foto: Cor Vos
vrijdag 5 januari 2024 om 09:00

Kan de cross veiliger, wat betekent de komst van Red Bull en hoe verder zonder Hofstede?

Podcast Een nieuw jaar is begonnen en dat betekent ook een nieuw seizoen van de WielerFlits Podcast! In 2024 kun je er eveneens op rekenen dat er vrijwel iedere donderdag een verse aflevering in jouw favoriete podcast-app staat. We trappen het jaar af met de veiligheidskwestie in het veldrijden, de komst van Red Bull in het wielerpeloton en het plotselinge afscheid van Lennard Hofstede.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maxim, Youri en veldritredacteur Zeger staan uitgebreid stil bij de cross. Daartoe is alle reden, want er gebeurde de afgelopen kerstperiode veel. Zo is het gedrag van het publiek naar de veldrijders toe dagelijks onderwerp van gesprek. Hoe is dit te verbeteren? Eigenlijk trekken onze drie mannen dezelfde ‘simpele’ conclusie. 

Daarnaast passeren ook de ziektegevallen Eli Iserbyt, Shirin van Anrooij en Tom Pidcock de revue; bij die laatste analyseert ons trio zijn winter tot nu toe. En dan was er ook nog Ryan Kamp, die noodgedwongen per 1 januari 2024 individueel verder moet. Het is hoogtijd voor een commercieel Nederlands crossteam, maar is dat haalbaar?

Red Bull
Verder sijpelde tussen kerst en de jaarwisseling door dat Red Bull een meerderheidsbelang van 51% heeft genomen in het bedrijf van Ralph Denk, de entiteit achter BORA-hansgrohe. De producent van het bekende Oostenrijkse energiedrankje is geen onbekende in de sport, maar stapt nu serieus in. Volgens insiders is dat een game changer.

Tot slot kwam op oudjaarsdag het verrassende nieuws dat Lennard Hofstede zijn carrière per direct had beëindigd. Een beslissing die pas later in december tot stand kwam, zo blijkt. Hij was voorzien voor de Tour Down Under, waar hij inmiddels is vervangen. Het lijkt erop dat dit ook voor het verdere seizoen staat te gebeuren. Dat en meer in een nieuwe WielerFlits Podcast!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.