Pavel Sivakov denkt aan Tourdeelname in 2020

dinsdag 17 september 2019 om 15:07
Pavel Sivakov denkt aan Tourdeelname in 2020

foto: Cor Vos

De wielerwereld raakt niet uitgesproken over Egan Bernal en Tadej Pogačar, maar ook generatiegenoot Pavel Sivakov is bezig aan een indrukwekkend seizoen. De beloftevolle klimmer won dit jaar al de Ronde van Polen en werd negende in de Giro d’Italia. “En waarom zou ik volgend jaar niet starten in de Tour?”, vraagt Sivakov zich af in gesprek met Cyclingnews.

Sivakov was dit jaar een van de revelaties in de Ronde van Italië, aangezien de Frans-Russische klimmer van Team Ineos negende werd in het eindklassement. De kans bestaat dat Sivakov volgend jaar terugkeert naar de Giro, maar de ronderenner denkt ook aan zijn allereerste Tourdeelname. “Ik wil me nog verder ontwikkelen.”

“Het zou geweldig zijn om de Giro of de Vuelta te betwisten, maar ik kan ook ontzettend veel leren in de Tour. Ik zou me opnieuw kunnen focussen op de Giro, in de hoop een top-10 of top 5-plaats uit de brand te slepen, maar is dat echt wat ik wil?”, stelt Sivakov zichzelf de vraag. “Ik zou graag een kopman willen helpen om te winnen. Daar kan ik veel van leren.”

Pavel Sivakov als eindwinnaar van de Ronde van Polen – foto: Cor Vos

WK-ambities 
Maar eerst zal de 22-jarige Sivakov zich focussen op het aankomende WK in Yorkshire. Hij zal namens Rusland aan de start staan van het WK tijdrijden, terwijl hij op zondag 29 september een van de speerpunten is van de Russische brigade tijdens de wegwedstrijd. “Ik denk dat ik de kopman ben”, aldus Sivakov, die in de Tour of Britain (vierde) liet zien in vorm te zijn.

“Ik zal wel van ver moeten aanvallen, aangezien ik niet de snelste ben. Ik hoop er in de finale nog bij te zijn. De enige optie is om al vrij vroeg aan te vallen, aangezien ik niet moet wachten. Ik maak geen schijn van kans tegen jongens als Mathieu van der Poel”, beseft de jonge Rus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.