Porte: “Het is nog niet gedaan, maar ik heb er het volste vertrouwen in”
foto: Sirotti
woensdag 18 januari 2017 om 09:59

Porte: “Het is nog niet gedaan, maar ik heb er het volste vertrouwen in”

Richie Porte heeft na de tweede dag van de Tour Down Under al twintig seconden voorsprong op de nummer twee. De BMC-kopman was in de rit naar Paracombe de sterkste. Al vroeg op Torrens Hill Road ging de Australische topfavoriet aan: “Om op deze manier weg te rijden geeft mij vertrouwen”, zei hij na afloop in het flashinterview.

Gat geslagen
“De jongens hebben de hele dag voor mij gewerkt. Het is leuk om zo vroeg in het seizoen te winnen in Paracombe. En nu deze trui proberen te verdedigen”, aldus Porte direct na afloop. “We reden niet heel hard op het plaatselijke parcours rond Stirling, dat is jammer. Maar uiteindelijk denk ik dat ik een goed gat geslagen heb in het klassement. Ik weet dat het nog niet gedaan is met nog een paar zware etappes te gaan, maar de ploeg is zeer sterk en ik heb er het volste vertrouwen in.”

Complimenten voor Kelderman
Porte ging als eerste aan op de slotklim, maar die versnelling had nog niet direct resultaat. “Ik moet credits geven aan Wilco Kelderman. Hij deed een goede beurt aan het begin en blies iedereen op. Ik weet dat ik goede klimmersbenen heb momenteel en ik wilde niet te lang wachten. Om daarna op deze manier weg te rijden geeft mij vertrouwen.”

In het algemeen klassement heeft Porte na twee dagen, mede dankzij bonificaties, een voorsprong van 20 seconden op Gorka Izagirre en 22 tellen op Esteban Chaves.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
18 januari 2017 10:15
Zozo, goede PR voor Kelderman in zijn eerste koers. Was ook wel echt een aankomst voor Wilco, zou Willunga ook moeten zijn. Ik heb het niet gezien, en nog niet de juiste beelden gevonden maar was Wilco echt zo sterk dan? Eindigt uiteindelijk toch achter in de groep..?
18 januari 2017 10:21
@LyndaLid
Porte versnelde als eerste met Izagirre en Kelderman in zijn wiel. Kelderman nam sterk over en deed een kopbeurt, maar zakte daarna terug na een nieuwe versnelling van Porte (die niemand echt kon volgen). Alleen Izagirre en Chaves bleken nog sterker.

Hier zie je na 3.57 nog net dat Chaves wegspringt bij Kelderman onder de boog van de kilometer.
18 januari 2017 11:18
Lijkt wel alsof Kelderman en Porte ploegmaats zijn als je het zo zonder context leest. Wel een goede race van Kelderman zo te horen. Dat zal hem wel vertrouwen geven voor Willunga hill.
18 januari 2017 14:39
Er is toch weinig saaier wielrennen dan koersen waarbij je achteraf tot in detail moet bespreken wie met welke nuance precies het laatste en veelal enig heuveltje opknalde.
18 januari 2017 14:59
@ RV:
het Belgische openingsweekend komt steeds dichterbij. :)
18 januari 2017 15:18
Kan ook geen beelden van de beklimming tot 1 km van de top. Waardeloos! :-(
18 januari 2017 17:37
Kelderman zette flink aan iedereen op een lint, maar hij kwam niet weg. Daardoor kon Porte uit zijn rug door demarreren met alleen Izaggire in 't wiel die het tempo vervolgens niet kon volgen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.