Robert Gesink: “Heb het jaar goed af kunnen sluiten”
Robert Gesink - Foto: Sirotti
zondag 2 oktober 2016 om 09:09

Robert Gesink: “Heb het jaar goed af kunnen sluiten”

Robert Gesink sloot gisteren met een zevende plek in de Ronde van Lombardije zijn seizoen af. De kopman van LottoNL-Jumbo kleurde mede het wedstrijdbeeld en kijkt met een goed gevoel terug op te wedstrijd. “Het was een pittige dag, maar ik voelde me goed. Ik ben tevreden met een zevende plek”, kijkt hij terug op de site van zijn ploeg.

Gesink – die als enige van zijn ploeg de wedstrijd uitreed – opende op zestig kilometer voor het einde met een tegenaanval de finale. “Ik besloot vroeg te gaan omdat ik mij goed voelde, maar ook zeker met het oog op de zware klimmen die nog zouden komen. Het was een goede beslissing en al vrij snel kwamen de topfavorieten aansluiten. Vanaf dat moment was het vooral volgen”, kijkt hij terug.

In de slotfase moest hij de koplopers laten gaan. “Aan het begin van de zware klim moest ik mijn eigen tempo kiezen en kon ik de groep niet meer volgen. De vier mannen die toen wegreden waren gewoon sterker dan ik. In onze groep zaten ook nog eens veel ploeggenoten van de mannen vooraan en dan weet je dat het lastig wordt om deze groep terug te pakken”, geeft hij aan. “Op het laatste klimmetje in Bergamo ben ik vol gegaan en daarna kon ik nog mooi naar een zevende plek sprinten.”

Gesink reed in Noord-Italië zijn laatste wedstrijdkilometers. “Na de ellende aan het begin van het jaar heb ik het goed af kunnen sluiten met een goede Vuelta en een mooie uitslag in Lombardije. Nu even ontspannen en dan plannen maken voor 2017.”

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2016 09:12
met zijn Vuelta heeft hij een van de beste prestaties in de afgelopen jaren neergezet wat mij betreft. hij heeft ontdekt dat aanvallen soms loont en in ieder geval leuker is dan voor de plek 6-15 in het AK gaan. hopelijk volgend jaar weer
2 oktober 2016 09:24
Prima prestatie en een eerlijke uitleg, hopelijk duidelijk voor iedereen...
2 oktober 2016 09:27
Toch jammer dat TLJ niet meer wedstrijden van het italiaanse najaar heeft gereden want Gesink was goed in vorm de afgelopen maand. Nu op naar hopelijk een pechvrij 2017
2 oktober 2016 09:28
Winnen van een kopgroep blijkt toch makkelijker dan winnen van de kopmannen. Rittenkaper heeft hem goed gedaan.
2 oktober 2016 09:31
Klopt, goed gedaan. En volgend jaar eens een jaar zonder pech aub.
2 oktober 2016 09:41
+1.
Met de besten meedoen, daar gaat het om.
2 oktober 2016 09:44
Al zo vaak afgeschreven, maar hij staat er gewoon weer.
2 oktober 2016 10:03
@RiGHT "leuker is dan voor de plek 6-15 in het AK gaan".
Dat is jouw invulling. Ik lees nergens dat Gesink dat zegt!
2 oktober 2016 10:06
Gisteren een goede wedstrijd gereden. Genoten van zijn sterke optreden in de Vuelta. Nu hopelijk een goede winter zonder ziekte en dan volgend seizoen meer van dit.
2 oktober 2016 10:07
Goed afgesloten, hij klets ook maar een eind weg van aan het begin van de zware klim moest ik mijn eigen tempo kiezen en de groep laten gaan.
Nee, hij kon / durfde in de afdaling niet te volgen.
Hij zal wel moe zijn naar zo'n jaar met zoveel koersen gereden te hebben. MIsschien kan hij aan wat veldritkoersen mee doen, heeft toch energie over en is goed voor zijn stuurmanskunsten.
Volgend jaar naar de Ronde van Lombardije - de Tour van China ?;)
2 oktober 2016 10:09
Gesink zal in eerste instantie altijd voor een goed AK gaan, dat wil hij zelf ook, ga er vanuit dat hij de Tour 2017 het belangrijkste doel wordt voor hem.
2 oktober 2016 10:25
denk ook dat hij volgend jaar weer AK rijdt. Misschien dat hij uit de resultaten van afgelopen tijd wel moed heeft geschept om weer vol voor een AK te gaan.
2 oktober 2016 10:43
Gesink is dit jaar absoluut een nog betere coureur geworden, de vuelta was genieten en ook in Lombardije speelde hij volop mee, hopelijk legt hij aankomend jaar weer de piek op het najaar.

Het zou me weinig verbazen mocht hij na PN/TA op een meer assertieve/aanvallende wijze de Ardennen rijden, vervolgens RvZ/DL + Tour met het oog op zeges zoals in de vuelta en de vuelta vervolgens om echt een AK te zetten. Als je Kruijswijk precies 'in spiegelbeeld' inzet > Giro AK > tour eveneens totaal vrije rol (indien het fyziek het toelaat), gebruik je je kopmannen ideaal.
2 oktober 2016 11:02
En dan kun je idd weer een nette trein voor Groenewegen maken in de Tour.
2 oktober 2016 11:26
Trein heeft toch niet zoveeel zin in de Tour. Je kan toch niet de competitie aangaan met de topploegen. Liever paar sterke renners die Groenewegen voorin houden en hem afzetten in een wiel van een topsprinter, tevens kunnen ze Gesink uit de wind houden. Gesink dan paar goede klimknechten mee en paar aanvallers en zo heb je mijn inziens weer een mooi gebalanceerd team. Gesink zie ik volgend jaar weer gewoon meedoen voor een klassement in de Tour.
2 oktober 2016 12:06
@Chaba: In de Tour heb je al een halve trein nodig om iemand voorin te houden, iemand op 3km afzetten is vaak niet genoeg. Tenzij je Sagan heet natuurlijk :)
2 oktober 2016 12:34
Waarom zou hij volgend jaar maar 1 GT doen? Kruijswijk bijstaan in Italië misschien (maar is niet eens nodig met Clement, Bennett, VDBroeck, Battaglin, Roglic & Bouwman). Klassement in Frankrijk, rittenkapen (en misschien bergklassement) in de Vuelta. Een paar leuke klassementen in de week rondes, dan kan hij zo 200 WT punten binnenhalen.
2 oktober 2016 13:27
Iets agressiever dalen zou wel mogen. Zowel gisteren als in de etappe naar de Aubisque moest hij een gaatje laten dat hoe dan ook slecht uitkwam.
2 oktober 2016 13:43
@jvd
Blijft een essentieel onderdeel waar veel te weinig aandacht aan wordt besteed, heeft er ook de ploeg niet voor om te oefenen, weekje op cursus bij Nubaalie zou geen kwaad kunnen, ook nog lekker eten natuurlijk.
2 oktober 2016 13:49
Op cursus gaan bij Nibali is vragen om problemen. Nibali doet ook geregeld rare dingen gecombineerd met stuurfouten, die durft gewoon veel risico's nemen.
2 oktober 2016 14:01
Op cursus bij Roglic of Sammy san lijkt me voldoende. samen met Zakarin, Reichenbach, Pinot, Kruijswijk en Kelderman ;)
2 oktober 2016 14:21
@bauke
Tis jammer dat coureurs vaak van die eenlingen zijn, een weekje uitwisseling bij It, Sp, of Franse familie zou best nuttig kunnen zijn, kost niks en na een week kan je je eerste woordjes brabbelen, daarnaast ook nog een culinaire verrijking en een stukje geografische en culturele kennis erbij, kan zo simpel zijn en gezellig tegelijk ipv eenzaam in een studio te zitten.
2 oktober 2016 14:30
Over brabbelen gesproken.
2 oktober 2016 14:39
Gat in de markt voor je Linda, zit toekomst in, terug naar de basis.
2 oktober 2016 14:44
@Schipperaar
Misschien eens een kijkje nemen in (bijvoorbeeld) Girona en de internationale gemeenschap aldaar? Wel oogkleppen af, want anders kun je net zo goed thuis blijven.

Het dalen van Gesink wordt ten onrechte uitvergroot. Hoe je daalt hangt in eerste instantie af van je overschot, pas daarna komt techniek erbij kijken. De manoeuvre van Gesink werd vooraf gegaan door capriolen van andere renners in diezelfde bocht, dus allicht was het één deels een reactie op het ander. Daarop volgde een uitgebreid theekransje van Gesink met Villella. Tel dat allemaal bij elkaar op en dan heb je de achterstand van Gesink aan het eind van de afdaling.

Gezien de gelaten reactie van Gesink is hij toch vooral bezig om vertrouwen te tanken richting volgend jaar. En dat lukt aardig.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.