Rodriguez: “Deze zege maakt einde aan nachtmerrie”
donderdag 9 april 2015 om 11:52

Rodriguez: “Deze zege maakt einde aan nachtmerrie”

Joaquim Rodriguez (Katusha) won gisteren de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland. De Spanjaard was na afloop enorm opgelucht: “Dit is een nieuw begin voor mij”, zie hij direct na afloop van de ritwinst. Rodriguez versloeg in een lastige bergrit Sergio Luis Henao (Sky) en Nairo Quintana (Movistar) in de sprint.

Het was voor Rodriguez alweer even geleden dat hij winnend over de streep reed. Tal van oorzaken zorgde ervoor dat tot voor gister zijn eindzege in de Ronde van Catalonië als laatste grote wapenfeit in de boeken stond: “Daarom is deze overwinning heel belangrijk voor mij aangezien het meer dan een jaar geleden is dat ik nog won. Ik had altijd goede benen, maar ik heb erg veel pech gehad. Ik begon bijna te vrezen dat de nachtmerrie niet meer zou eindigen, want de tegenslagen hielden maar niet op.”

De laatste hobbel die ‘Purito’ moest overwinnen alvorens weer het podium op te klimmen was een maagvirus. Hierdoor werd hij gedwongen om op het laatste moment af te zeggen voor de Ronde van Catalonië, waar hij zijn titel zou verdedigen. Ondanks alle perikelen rondom hun kopman bleven zijn ploeggenoten bij Katusha altijd in dienst rijden van de Spanjaard: “Zij hebben me heel goed gesteund. Ik hoop dat ik na deze zege weer de renner kan worden die ik in het verleden was.”

De Katusha-renner trainde afgelopen twee weken op de El Teide (Tenerife) en lijkt de goede vorm te pakken te hebben: “Als je Henao en Quintana kan verslaan in een etappe als deze, dan weet je dat het met de vorm wel goed zit”, aldus Rodriguez. De etappe winnen was nog niet zo eenvoudig voegde hij – na afloop van de volgens hem ‘zeer zware etappe’ – hier nog aan toe: “De sprint was niet gemakkelijk. Ik wist dat ik als eerste de laatste bocht in moest gaan om te winnen, maar Henao wist dat ook. Gelukkig kon ik hem in de laatste meters kloppen.”

Joaquim Rodriguez richt zich dit seizoen met name op het rijden van een goed klassement in de Tour de France en zal ook zijn opwachting maken in de Vuelta. “Ik ga ook de komende dagen proberen om hier nog meer overwinningen te pakken”, waarschuwde Purito de concurrentie in Baskenland alvast.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
9 april 2015 11:59
Good to have him back! On a selfish note: wat is het lekker voor al mijn Wielerjaarspelletjes zeg, als hij weer zijn ding gaat doen! En met Henao erbij al helemaal :)!

Als Quintana ze kan volgen (en misschien vandaag wel lossen) is er voor hem niks aan de hand. Jammer dat er geen boni's zijn, dat had de wedstrijd ietsje spannender gemaakt. Ik schrijf Purito iig weer op voor de Muur van Huy, samen met Henao toch ook maar.

Waarom heeft Moreno het trouwens altijd lastig in het Baskenland? Las ergens iets over allergieën.. Weet Purito daar meer van? Het is toch je beste vriendje.
9 april 2015 12:00
Aan renners die van Tenerife af komen moet je ook niet twijfelen.
9 april 2015 12:09
lol @ albertooo
9 april 2015 12:11
Hmm makkelijk scoren. Die mannen van LottoJumbo dan? Die waren ook op Tenerife..
9 april 2015 12:16
@LL
Moreno heeft last van een pollenallergie. Maar je moet je eerder de vraag stellen, waar Moreno de afgelopen anderhalf jaar last van heeft. Hij komt eigenlijk al sinds het begin van 2014 niet meer vooruit (vergeleken met zijn eerste jaren bij Katusha).

Dit is inderdaad een nieuw begin. Hij heeft gisteren wel weer laten zien dat hij op bijna 36-jarige leeftijd nog altijd dat beetje extra heeft in de grote koersen. En dat is toch ontzettend knap voor een veteraan. Er zijn weinig coureurs van die leeftijd die nog kunnen terugvallen op een echt wapen, in plaats van op ervaring, een hoog basisniveau en koersen van een iets lager niveau.
9 april 2015 12:37
Moreno komt er dit jaar wel weer bovenop kijk maar naar zijn laatste resultaten die zien er weer goed uit.
9 april 2015 12:49
@Linda: ben jij werkloos ofzo? Ik zie je werkelijk in elk topic reageren hier. Niet dat ik het erg vind, vind je reacties meestal goed. Valt me gewoon op dat je altijd aanwezig bent ;).
9 april 2015 12:53
@ timo

Haha, die indruk dacht ik zelf ook al eens te wekken! Nee, klein jaartje student nog, daarna zul je me ongetwijfeld minder zien hier!
9 april 2015 12:58
@Purito
Wellicht scheelt het dat Rodriguez pas op latere leeftijd de rol van kopman heeft verdiend. Daardoor heeft hij toch de eerste jaren van zijn profloopbaan met minder druk rondgereden en is hij nog redelijk fris in het koppie.
9 april 2015 12:59
Ik moet ook nog een jaartje :P. Nu echter stage dus moet heel vaak koersen missen en kan alleen op de livetickertjes meekijken, maar goed.
9 april 2015 13:00
Quote:
Moreno komt er dit jaar wel weer bovenop kijk maar naar zijn laatste resultaten die zien er weer goed uit.


Welke laatste resultaten?

@Tutu888
Dat is inderdaad een goed punt. Had ik nog niet aan gedacht.
9 april 2015 13:21
Zo slecht is Moreno toch ook weer niet hier? Gisteren gewoon op tien seconden van Rodriguez gefinisht.
9 april 2015 13:36
Ze hebben de begeleiding weer op orde bij Katusha. Ze gaan richting de prestaties van weleer.
9 april 2015 13:50
Katusha wint veel met Kristoff en Rodriguez
9 april 2015 15:28
En Paolini. Hebben goeie trainers daar.
9 april 2015 17:05
@timocycling
Zelfde hier.. :p
9 april 2015 17:14
Een nieuw begin is het inderdaad :)
9 april 2015 18:46
Ze hebben de juiste mix ingrediënten weer gevonden bij Katoesj

Om te reageren moet je ingelogd zijn.