Tadej Pogacar komt dit seizoen nog drie keer in actie
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 5 september 2023 om 14:35

Tadej Pogacar komt dit seizoen nog drie keer in actie

Tadej Pogacar zal dit jaar nog drie keer te zien zijn in wedstrijdverband. De Sloveen zal eind september en begin oktober nog drie Italiaanse najaarskoersen betwisten. De renner van UAE Emirates zet na de Ronde van Lombardije dan een punt achter zijn wielerseizoen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De laatste keer dat we Pogacar in actie zagen, was een kleine maand geleden op het WK in het Schotse Glasgow. De dubbele Tourwinnaar deed in de wegrit mee om de wereldtitel, maar moest zijn meerdere erkennen in een ontketende Mathieu van der Poel. Pogacar wist op ruime achterstand nog wel naar de bronzen medaille te sprinten. Op het WK tijdrijden kwam hij dan weer niet in het stuk voor: Pogacar kwam niet verder dan een 21ste plek.

De 24-jarige renner besloot na de mondiale titelstrijd een rustperiode in te lassen, maar de alleskunner zal dit seizoen nog wel te bewonderen zijn in het tenue van UAE Emirates. Pogacar komt nog drie keer in actie op Italiaanse bodem, om precies te zijn in de Giro dell’Emilia (30 september), Tre Valli Varesine (3 oktober) en de Ronde van Lombardije (7 oktober). Dat heeft hij laten weten in gesprek met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Pogacar won vorig jaar nog de Ronde van Lombardije – foto: Cor Vos

Pogacar reed vorig jaar ook het drieluik Giro dell’Emilia-Tre Valli Varesine-Ronde van Lombardije en dat pakte zeer goed uit. In de Giro dell’Emilia moest hij nog zijn meerdere erkennen in Enric Mas, maar daarna volgden zeges in Tre Valli Varesine en ‘Il Lombardia’. De Sloveen hoopt de komende weken nog naar een laatste vormpiek te groeien, in de hoop voor een derde keer ‘De koers van de vallende bladeren’ te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.