Tien coureurs buiten tijdslimiet in klimtijdrit Romandië
foto: Sirotti
zaterdag 28 april 2018 om 08:57

Tien coureurs buiten tijdslimiet in klimtijdrit Romandië

Tien renners finishten gisteren in de klimtijdrit in de Ronde van Romandië buiten de tijdslimiet. Zij zullen vandaag niet aan de start staan van de koninginnenetappe van de Zwitserse rittenkoers.

Voor Primož Roglič staat er één knecht minder aan het vertrek: Robert Wagner. De enige Nederlander die buiten de tijdslimiet eindigde was Boy van Poppel. De grootste ‘verliezer’ is Quick-Step Floors. Zij zullen de wedstrijd moeten vervolgen met maar liefst vier coureurs minder. Elia Viviani, Fabio Sabatini, Fernando Gaviria en Davide Martinelli verreden de tijdrit alle vier niet snel genoeg. Enzo Wouters, Nick Dougall, Ramunas Navardauskas en Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts zijn de overige renners die de koers moeten verlaten.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
28 april 2018 12:27
Ik vind het wel eens een keer goed dat het gebeurt. Wel zonde van Campenaerts, maar ja. Willen we nu een race die vooraf te regelen is? Zoals het gisteren ging was het superspannend en ook best verrassend. Mogen ze tegen het eind van een grote ronde ook doen van mij, zo'n 10km tegen 8 procent. In de Alpen of in de Pyreneeën zijn er genoeg mogelijkheden, zoals Chamrousse, Aubisque of Tourmalet.
28 april 2018 12:39
@vlek Ik zeg als je in dit programma met deze ploeg aan de start staat van een wedstrijd als Romandië, je altijd een halfbakken aanpak hanteert en je dus niet hals-over-kop gaat rijden voor een sprintkansje op zondag daar je op vrijdag aanstaande met heel u santeboetiek in Jeruzalem moet staan.
28 april 2018 12:45
Ik kan me niet voorstellen dat dit het plan was, aangezien het rijden van de tijdrit van gisteren me dan ook totaal overbodig lijkt.
28 april 2018 12:53
HD= hors delai
28 april 2018 12:54
@Sijbrands
Hors délai(s).
28 april 2018 13:03
thx ronddraaien & andries
28 april 2018 14:09
HD has been disqualified ?
28 april 2018 14:15
Goed dat Campenaerts met de neus op de feiten wordt gedrukt. Dit heeft hij helemaal aan zich zelf te wijten. Ben bang dat de Giro ook niets wordt. Met Dumoulin, Dennis, Van Emden en Froome en een tijdrit die best wel lastig is vrees ik het ergst voor hem.
Natuurlijk heeft hij De Gendt aan een ritzege geholpen. Maar ja, was dat zo verstandig met het oog op de toekomst. Je eigen helemaal te pletter rijden en een dag later niets meer kunnen. En dan ook nog over 6 dagen de proloog voor de Giro waar hij het al maanden over heeft. Hoe belangrijk is die proloog dan, is het eerste wat bij mij opkomt.
28 april 2018 15:53
Waarom zou iemand verwachten dat campenaerts voluit gaat in een klimtijdrit?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.