Tour 2018: Lotto Soudal trekt met Greipel en Benoot naar Frankrijk
foto: Sirotti
donderdag 21 juni 2018 om 13:39

Tour 2018: Lotto Soudal trekt met Greipel en Benoot naar Frankrijk

Lotto Soudal heeft in navolging van Mitchelton-Scott zijn acht renners bekendgemaakt voor de aankomende Tour de France. De Belgische formatie rekent in de massasprints op oudgediende André Greipel, terwijl Tiesj Benoot en Jelle Vanendert kunnen worden uitgespeeld in het gebergte.

De 35-jarige Greipel – die al op elf ritzeges staat in La Grande Boucle – krijgt steun van de onafscheidelijke Marcel Sieberg, Jens Keukeleire en Jasper De Buyst. Bergop rekent de ploeg, naast alleskunner Benoot en de opgeleefde Vanendert, eveneens op de Pool Tomasz Marczyński, die in de voorbije Vuelta a España twee etappes wist te winnen.

Iemand die we ongetwijfeld weer veelvuldig in de aanval zullen zien, is Thomas De Gendt. De eigenzinnige Belg wist twee jaar geleden nog de rit te winnen met aankomst op de Mont Ventoux, al werd de streep toen getrokken enkele kilometers voor de eigenlijke top van de Reus van de Provence.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-fr Tour de France 2018
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Jasper De Buyst
flag-be Thomas De Gendt
flag-de André Greipel
flag-be Jens Keukeleire
flag-pl Tomasz Marczsynski
flag-de Marcel Sieberg
flag-be Jelle Vanendert

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
22 juni 2018 23:57
@assen? Een van de zwakste teams? 3 van de 8 deelnemers hebben al tourritten op zak. Ik denk dat je je toch wat mispakt hier.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.