Wilco Kelderman: “Ik heb er alles uitgehaald”
foto: Sirotti
zondag 17 april 2016 om 18:06

Wilco Kelderman: “Ik heb er alles uitgehaald”

Als dertigste bolde Wilco Kelderman over de streep in de Amstel Gold Race 2016, in de staart van het groepje dat achter Enrico Gasparotto finishte. Tegenover de toegestroomde pers deed hij zijn verhaal: “Ik heb er alles uitgehaald, maar geen goede plek behaald.”

De finale was tam, iets wat de klimmer van LottoNL-Jumbo erkent. Hij ziet graag een ander parcours, wat beter zou zijn voor de Nederlandse renners. “Op de top van de Cauberg, want dat is gewoon mooier en dat ligt ons beter.”

De wedstrijd werd gekenmerkt door regen- en hagelbuien. “Vandaag was het wel speciaal met de regen”, zegt Kelderman, die er zelf geen voordeel uit haalde. “Uiteindelijk niet, want ik had het super koud. Ik kwam niet echt vooruit, want de benen waren geblokkeerd.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige wielertalkshow van Nederland.

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
17 april 2016 20:04
Als je LAATSTE binnenkomt van een groep van meer dan 25 man heb je niet ALLES gegeven
17 april 2016 20:27
@Timocycling
Je hebt gelijk. Kritiek op de Nederlanders is uit den boze hier. Ik ben ook fan van Nederlanders en hoop ook dat ze goed scoren. Daarom is het des te frustrerender dat ze zo regelmatig teleurstellen. Enerzijds verwachten we misschien te veel, maar anderzijds zijn de prestaties ook gewoon erg matig. Het is de laatste jaren lastig om een Nederlandse wielerfan te zijn. Telkens komt er een nieuw ''toptalent'' dat het vervolgens toch niet waarmaakt. De enige echte topper die we op dit moment hebben in Nederland is Tom Dumoulin, maar jammer genoeg zet die alles op de Olympische tijdrit en lijkt de rest van het seizoen hem op dit moment niet zo veel te boeien.
17 april 2016 20:33
Valt Dumoulin op basis van het lopende seizoen reeds als 'topper' aan te duiden dan ? uiteindelijk is wielrennen een sport waar 5% eraf het verschil is tussen toppie en eraf gereden worden. Er zijn er nogal wat die daar 'menatliteit' etc aan verbinden maar dat is quatsch.

Ikzelf zie 2016 so far 2 toppers > Terpstra en Poels.
17 april 2016 20:37
@RV
Niet op basis van dit seizoen, nee, maar wel op basis van de afgelopen jaren. Poels is goed, maar toch ook niet een echte topper als je kijkt naar de mondiale wielertop. Terpstra is wel een topper, maar stelt dit jaar ook enigzins teleur.
17 april 2016 20:44
Voor de mensen op de bank. Kelderman had het koud en dat is niet raar voor iemand van wie prestaties in het hooggebergte verwacht worden. Hij heeft een lang lijf en laag vetpercentage. De temperatuur is 10 graden en als je dan ook nog een stevige bui op de kop krijgt slaat dat op de spieren na 240 km. Dan spring je niet even mee met Wellens (die minder scherp staat) maar ben je blij dat je nog in de groep zit.
17 april 2016 20:50
@maklukzat volgens mij scheen in het Baskenland ook niet echt de zon toen hij met Landa ervandoor ging op een steil klimmetje. Hier in Limburg waren genoeg steile klimmetjes, maar ik heb hem nooit van voren gezien.
17 april 2016 20:52
ik vind 'modiale wereldtop' nogal een vrij invulbaar begrip maar zie Terpstra en Poels gewoon in hun eigen niche meedraaien in de absolute spits bij 2 vd aller-allerbeste teams, dat voldoet bij mij wel aan 'topper'. Mollema & Gesink verwacht ik hier sowieso nog aan toe te kunnen voegen en ik zie het wel met Dumoulin en Kelderman, jonge gasten dus lang geen zekerheidjes.
17 april 2016 21:09
Met wereldtop bedoel ik meer de mensen die 5 of 4 sterren krijgen bij de voorbeschouwing van een WT koers, maar je hebt gelijk, het is een vrij invulbaar begrip.
17 april 2016 21:44
'mensen die 5 of 4 sterren krijgen bij de voorbeschouwing van een WT koers'

OK, ik ben zelf wat minder star en zie in alle renners die mooie wedstrijden weg kunnen kapen zoals de afgelopen 2 zondagen gebeurd is ook wereldtoppers, en zo ook Goss, Ciolek, Iglinsky, Nuyens, Vansumeren, Horner, Hesjedal, Cobo etcetcetc. Wielrennen is meer dan WT, top 10 & sterren, gelukkig maar !
17 april 2016 21:46
Waardeloze koers gezien, Nederlanders zouden de koers hardmaken?? Roompot en Lotto nl en mss zelfs wel Giant hadden vanaf km 1 moeten rijden...net als het wk in Richmont dan. Dan krijg je een onvoorspelbare koers. Organisatie zal ook een beter parcours moeten bieden...finale nu is te licht. Waarom niet 2x keuteberg, eyserbos en Kruisberg. Bemelerberg is voor profs een viaduct.
17 april 2016 21:49
Jammer dat LBL hetzelfde scenario zal zijn voor de meeste ploegen.....volgen tot laatste berg...halve demarage en met 10 man naar de finish
17 april 2016 22:28
Bij LTJ hebben Lindeman, Battaglin en vooral Vanmarcke zich positief laten zien. Gesink en Kelderman hebben niets laten zien, maar dat geldt voor werkelijk álle toppers hier aan de start, m.u.v. Wellens. Vindt dus niet dat je kunt zeggen dat LTJ het hier slechter doet dan anderen.
17 april 2016 22:37
@ciclismo92
Ze hebben het zeker niet slechter gedaan dan andere ploegen. Sterker nog, vele ploegen hebben het nog veel slechter gedaan. Dat betekent niet dat TLJ niet OOK slecht was. De enige ploegen die hier goed waren, waren Wanty, Tinkoff en LottoSoudal. Want de eerste twee waren blijkbaar de enigen die gelijk hadden met hun strategie om alles op de cauberg te zetten. LottoSoudal was goed omdat ze als enige risico namen door aan te vallen. Wellens was de man van de dag.
17 april 2016 22:43
Het is gewoon echt een rukparcours. Volgens mij denkt iedere renner behalve Gasparotto er zo over... Jammer dat Wilco zo onzichtbaar was vandaag. Had hem liever 20 km voor het eind een weiland in zien knallen dan dit... Moet zeggen dat ik hem ook niet verwacht had hier. Op naar de volgende...
17 april 2016 22:47
@raketvuist zo is het en niet anders.
17 april 2016 23:19
Kelderman bestaat niet.
17 april 2016 23:57
Finish weer op de Cauberg, want dat ligt on nederlanders beter..... what the fuck?

Het is echt alsof ze in een andere wereld leven daar bij Lotto-Jumbo.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.