WK 2017: Duitsland rekent op Degenkolb
donderdag 7 september 2017 om 12:43

WK 2017: Duitsland rekent op Degenkolb

De Duitse wielerbond BDR heeft zijn selecties voor het WK Wielrennen in het Noorse Bergen bekendgemaakt. John Degenkolb start als kopman. 

Degenkolb is herstellende van bronchitis. Hij moest eerder vanwege de ziekte vroegtijdig uit de Vuelta stappen. “Hij is op de goede weg en heeft nog tijd”, laat sportdirecteur Patrick Moster namens de bond weten. “We zien op dit moment geen reden om voor een andere kopman te kiezen.” De wegwedstrijd staat zondag 24 september op het programma.

In het tijdrijden wordt Duitsland op woensdag 20 september naast viervoudig wereldkampioen Tony Martin vertegenwoordigd door Nikias Arndt en Jasha Sütterlin.

Selectie Duitsland flag-de voor WK Wielrennen
Nikias Arndt (Sunweb)
Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe)
John Degenkolb (Trek-Segafredo)
Simon Geschke (Sunweb)
Tony Martin (Katusha-Alpecin)
Paul Martens (Team Lotto-NL Jumbo)
Nils Politt (Katusha-Alpecin)
Jasha Sütterlin (Movistar)
Rick Zabel (Katusha-Alpecin)

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
7 september 2017 12:45
Mooie evenwichtige selectie voor Duitsland, genoeg lead outs en sterke heuvel mannen. Met Zabel, Arndt, Martens ook nog wat Back up kaarten als Degenkolb het niet trekt.
7 september 2017 12:50
Denk dat Martens het verrassend goed zou kunnen doen. Want het is een pittige parcours.
Verwacht dat landen als NL, Spanje, Italië en Columbia toch al in het begin moeten aanvallen. Als ze allemaal 1 of 2 mannen mee sturen en je hebt een mooi kopgroep van 15 man dan moet het peloton vol gaan achtervolgen.
7 september 2017 12:55
Hup Nikias
7 september 2017 12:57
@mollemarijden
Hoopvolle ingesteldheid, de vroege vlucht wordt zoals elk jaar gewoon een Albanees, twee Iraniërs, een Mexicaan, een Turk en een Venezolaan.
7 september 2017 14:04
Italië heeft natuurlijk met Colbrelli, Trentin (wellicht zelfs een topfavoriet?) en Ulissi een aantal kanshebbers met snelle benen. Ik denk dat Nederland eerder de handen ineen moet slaan met België. Spanje heeft geen Valverde dit jaar - wie zijn andere Spaanse kandidaat-winnaars? Colombia zie ik op een dergelijk klassiek parcours geen rol van betekenis spelen. Sagan, Matthews en Boasson Hagen wat mij betreft de men to beat! Oh, en Kwiat, vergeet Kwiat niet!
7 september 2017 14:20
In mijn ideale Duitse selectie zaten zowel Jaki Liebezeit als Holger Czukay, maar daar mag ik nu dus wel een volledig kruis over maken. Irmin Schmidt is gewoon niet sterk genoeg meer. Ralf Hütter is dan wel een certitude, maar sinds het vertrek van Florian Schneider uit zijn ploeg rijdt die een stuk berekender.
Alle ballen op Michael Rother dan maar?
7 september 2017 14:25
@Geflitst
Dan kan de rest vast beginnen met het feliciteren van Sagan. hHAahha
7 september 2017 14:46
LucasR?

Colombia niet? Ene Gaviria vergeten? Daar gaan ze voor rijden allemaal.
7 september 2017 15:59
Hij mag me verrassen hoor, maar hij lijkt me nog niet de inhoud te hebben van Sagan en co. Wél een man in vorm, gezien zijn overwinning in Engeland gisteren.
7 september 2017 16:19
Had voor de tijdrit misschien eerder Kämna dan Arndt gekozen. Of Politt die al de wegrit rijdt.
7 september 2017 20:38
Er is wel een beetje een risico dat de teams van mathews ebh en trentin denken te kunnen sprinten tegen sagan. Ook Colombia en Duitsland willen niet te zware wedstrijd.
Het za van België frankrijk spanje polen en nl moeten komen om een zwaardere wedstrijd te maken.
8 september 2017 00:13
Ik denk niet dat ik op Degenkolb reken
8 september 2017 08:23
Kamna rijdt al de beloftentijdrit. Daar mogen nu WT-coureurs ook aan meedoen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.