Colombia houdt van Wout: mensenmassa bejubelt Van Aert voor en tijdens granfondo
foto: Cor Vos
maandag 13 november 2023 om 12:15

Colombia houdt van Wout: mensenmassa bejubelt Van Aert voor en tijdens granfondo

Wout van Aert heeft veel fans in Colombia. Dat is wel duidelijk naar de Giro del Rigo, een granfondo door het Colombiaanse hooggebergte. Van Aert reed de tocht op uitnodiging van Rigoberto Urán, het gezicht van de cyclo, en kon rekenen op de nodige aandacht.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert kreeg vrijdag al een warm welkom, toen hij aankwam op de luchthaven. Maar voor de start van de Giro del Rigo zondagochtend was de belangstelling nog groter. De Belgische renner van Jumbo-Visma verscheen – na een enthousiaste aankondiging van de speaker – op een podium waar een uitzinnige menigte hem onthaalde.

Daarna was het tijd om op de fiets te springen voor de Giro del Rigo. Wielertoeristen konden kiezen  voor een afstand van 90 of 160 kilometer, in de buurt van hoofdstad Bogota. Van Aert koos voor de langste afstand en zat zo’n vier uur op de fiets. De route had 2277 hoogtemeters.

Naar schatting werden Van Aert en de andere vijfduizend deelnemers – onder wie Urán, Sergio Higuita (BORA-hansgrohe) en Óscar Sevilla (Medellín-EPM) – aangemoedigd door zo’n dertigduizend toeschouwers. De Belg ging niet met de zege lopen, maar kwam rustig over de finish. De toertocht geldt als het begin van zijn voorbereiding op zijn veldritcampagne en het volgende wegseizoen. Volgens Het Laatste Nieuws betwist Van Aert vijf crossen deze winter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.