Giant-Alpecin met Barguil naar Zwitserland, Degenkolb kopman Dauphiné
foto: Sirotti
woensdag 1 juni 2016 om 15:59

Giant-Alpecin met Barguil naar Zwitserland, Degenkolb kopman Dauphiné

Giant-Alpecin gaat met verschillende doelstellingen naar het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. Beide koersen gelden als voorbereiding op de Tour de France. Warren Barguil zal de ploeg leiden in Zwitserland, terwijl Degenkolb hetzelfde doet in Frankrijk.

Klassement in Zwitserland
Met Barguil mikt de Duitse ploeg in de Tour de Suisse op een mooi eindklassement, maar wil het daarnaast scoren met ritzeges. “Warren is momenteel op hoogtestage met de ploeg in de Sierra Nevada, om zichzelf voor te bereiden op de komende wedstrijden”, vertelt ploegleider Morten Bennekou in een persbericht. “Hij heeft dit seizoen al laten zien dat hij goed mee kan doen tijdens zware beklimmingen en hij heeft hier een sterk team om zich heen ter ondersteuning. Er zijn niet echt vlakke etappes in Zwitserland, waardoor er kansen liggen voor vroege vluchters om weg te blijven tot aan de finish. We gaan zien wat we daarin kunnen doen met Simon Geschke en Laurens ten Dam.”

Selectie Giant-Alpecin voor Tour de Suisse 2016
flag-fr Warren Barguil
flag-nl Laurens ten Dam
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Simon Geschke
flag-cn Cheng Ji
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-nl Sam Oomen
flag-no Sindre Skjøstad Lunke

Sprinttrein op de rails in Dauphiné
Tijdens het Critérium du Dauphiné gaat Giant-Alpecin oefenen met de sprinttrein en zet daarom vooral in op ritzeges. “Onze voornaamste focus ligt op het werk aan onze lead-out en sprinttrein”, legt Aike Visbeek uit. “De eerste en vierde etappe zouden sprinters namelijk moeten liggen. John start hier in Frankrijk en liet in Californië zien dat hij zijn zelfvertrouwen en conditie aan het terugwinnen is. Hij boekt vooruitgang en herontdekt zijn oude niveau. Daarnaast gaan we in de heuvelachtigere etappes proberen mee te springen in ontsnappingen, met onze meer opportunistische renners als Chad Haga en Carter Jones. Op die manier richten we ons ook op dagsucces.”

Selectie Giant-Alpecin voor het Critérium du Dauphiné 2016
flag-nl Roy Curvers
flag-de John Degenkolb
flag-nl Lars van der Haar
flag-us Chad Haga
flag-us Carter Jones
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-be Zico Waeytens

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2016 16:04
Geen Preidler of mag hij mee naar de Tour?
1 juni 2016 16:08
Dumolin start nergens?? wat is zijn voorbereiding op de tour???
1 juni 2016 16:11
Hoogtestage
1 juni 2016 16:18
Lars van der Haar naar de Dauphine. Leuk. Zijn debuut in een WT rittenkoers.
1 juni 2016 16:19
@Walkowiak Hij is gisteren vertrokken naar een hoogtestage. Piekmoment is niet de Tour, maar Rio. Logisch programma wat mij betreft. De NK's rijdt hij mogelijkerwijs wel.
1 juni 2016 16:23
Preidler staat op de startlijst voor de Ster ZLM Toer, na ook al de Giro te hebben gereden is dit misschien een wat lichtere koers richting de Tour..
1 juni 2016 16:28
Toch leuk voor VD Haar om in zijn laatste jaar bij een WT ploeg (wellicht in de toekomst weer) nog een top rittenkoers te rijden waar de grote tourkanonnen ook van start zullen gaan.
1 juni 2016 16:34
"Er zijn niet echt vlakke etappes in Zwitserland, waardoor er kansen liggen voor vroege vluchters om weg te blijven tot aan de finish. We gaan zien wat we daarin kunnen doen met Simon Geschke en Laurens ten Dam.”

Opvallend, Laurens ten Dam in de aanval! :)
1 juni 2016 16:40
Sam Oomen voor de trui!
1 juni 2016 16:51
Ten Dam gaat vaker in de aanval hoor!
In TDU heeft ie zo een aantal jaren terug nog een top5 plaats behaald geloof ik, en in een Touretappe, de mooiste van de afgelopen tien jaar als je het mij vraagt (de befaamde waaieretappe), was ie ook in de aanval.
Forza LTD!
1 juni 2016 17:09
Ten Dam gaat vaak genoeg in de aanval in bergetappes, maar hij moet wel alleen overblijven om te winnen... heeft ie eigenlijk ooit een race gewonnen?
1 juni 2016 17:09
Zeer benieuwd naar Sam Oomen!
1 juni 2016 17:12
@TeamNL:
Die heeft met Barguil in het team waarschijnlijk geen vrije rol. Weet niet of ie daarom echt gaat opvallen.
1 juni 2016 17:24
@ assen, volgens mij gaat hier over met een vroege vlucht mee gaan. En dat heb ik Ten Dam niet vaak succesvol zien doen. Die waaieretappe was natuurlijk een legendarische etappe, maar geen vroege vlucht waarin Ten Dam zat.
1 juni 2016 18:53
Is het raar om te denken dat Oomen de tour gaat rijden? Als ze voor een klassement gaan voor Barguil, zullen ze klimmers mee willen nemen. Het is misschien meer wishful thinking. Giant kennende vinden ze hem veel te jong
1 juni 2016 18:53
Wordt tijd dat LTD wat laat zien, zie alleen maar familie kliekjes en BBQ's op social media..
1 juni 2016 19:09
@Raketvuist
Ja, hij zit immers ook niet in de preselectie. Al hoeft dat ook niet altijd veel te zeggen maar het lijkt me stug dat hij nu al de Tour rijdt.
1 juni 2016 19:23
Op basis van deze selecties verwacht ik de volgende renners in de Tour: Barguil, Ten Dam, Geschke, Dumoulin, Degenkolb, De Kort, Sinkeldam, Curvers en Waeytens.
1 juni 2016 21:13
@Raketvuist. Ja, dat is raar . Een 20 jarige laat je niet debuteren in de Tour tenzij je Vacansoleil heet.
1 juni 2016 21:43
Sam Oomen gaat dit jaar nog geen grote robde rijden, heeft hij en Giant meerdere keren aangegeven.
1 juni 2016 21:58
Overigens ook wel interessant dat Barguil Preidler bij zich wil hebben in de Tour maar Preidler zelf liever de Tour overslaat met het oog op Rio. Ben benieuwd hoe ze hieruit gaan komen.
1 juni 2016 22:30
@Marmaris: dat is een aardige selectie. Denk je echt dat Sinkeldam meegaat, die draait dacht ik nog niet zo lekker?
Maar als Preidler in zijn plek gaat (overigens een grote gok na zijn heftige Giro), blijft er van de sprinttrein weer niet zoveel over. Of zou Dumoulin zich daarvoor uit elkaar willen trekken?
2 juni 2016 00:35
@marmaris, alleen Timmer ipv Zico Waeytens, en dan klopt ie.
@turtle, Sinkeldam komt terug van aanrijding en is de lead-out van Dege. Onmisbaar en de snelste achter Dege.
2 juni 2016 08:37
@Turtlehead, zoals Totsinas al aangeeft denk ik dat ze Sinkeldam nodig hebben als lead-out. Zeker nu Veelers er niet bij is. Preidler kan mijn inziens beter de Vuelta rijden. Daar maakt hij zeker kans op een ritzege.
@Totsinas, daar zou je weleens gelijk in kunnen hebben. Ik zou het Timmer ook van harte gunnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.