Giro 2016: Gehavende Kruijswijk toch van start
Foto: Ansa
zaterdag 28 mei 2016 om 10:08

Giro 2016: Gehavende Kruijswijk toch van start

Steven Kruijswijk gaat vandaag van start in de voorlaatste etappe van de Giro d’Italia. Na zijn val van gisteren in de afdaling van de Colle dell’Agnello was het onduidelijk of hij de ronde zou kunnen vervolgen, maar na een warming-up op de hometrainer heeft hij groen licht gekregen, meldt zijn ploeg LottoNL-Jumbo.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Kruijswijk liep bij de val een breukje op in zijn rib en blesseerde ook zijn voet. Hij stapte weer snel op de fiets, maar raakte wel zijn roze trui kwijt. De Nederlander staat nu derde in de stand, op één minuut en vijf seconden van de nieuwe leider Esteban Chaves.

RIDE Magazine
138 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2016 10:38
Video met Verhoeven vanochtend: http://nos.nl/artikel/2107742-aangeslagen-kruijswijk-toch-van-start-in-giro.html Steven sportman van dit jaar
28 mei 2016 10:43
Had Nibali iets moeten zeggen over Kruiswijk in het interview? Zo van achter mijn computer in de luie stoel, zeg ik, dat had ik natuurlijk wel gedaan. Het zou hem gesierd hebben als hij enige bezorgdheid zou hebben uitgesproken over de gezondheid van Steven en er melding van had gemaakt dat de waarschijnlijk de etappe en zeker de Giro andere uitslagen hadden gekend zonder Stevens pech.

Toch duid ik het niet euvel. Ik denk dat de man onder immense druk stond (boze bazen van Astana en teleurgesteld publiek), dat hij -ook gezien zijn jankmomentje- alleen met zichzelf bezig was.
Niet supersympathiek van normaal gesproken een onberispelijke prof... Even goed, ook hij is uiteindelijk gewoon een mens.
28 mei 2016 10:44
Begrijpelijk dat hij het in ieder geval probeert. Hopen dat hij niet te veel hinder ondervindt en nog een redelijk niveau kan halen, maar ik vrees het ergste.
28 mei 2016 10:45
@pantaniet: inderdaad, dat er gisteren niemand echt top was, maakt het extra erg.
@RobertCh: dank voor de link naar Verhoeven. Die straalt niet echt vertrouwen uit. Als Kruissie na 20
Km gelost is en langs de berm staat te janken of balen ben inboet verbaasd.
Maar: hulde voor een groot kampioen!
28 mei 2016 10:45
Lekker sympathiek van Clarke
28 mei 2016 10:46
Net Kruijswijk de trap op zien lopen bij het hotel. Ziet er toch al 100x beter uit dan gisteren. Ik blijf hoop houden.
28 mei 2016 10:46
Quote:
Robert Chasinque - 28 mei 2016 om 10:34
Er is een verschil met ‘gewoon’ doorrijden en veranderen van tactiek door een zeker gewonnen etappe van Scarponi te laten wachten.

Scarponi had echt niet zeker gewonnen. De klassementsrenners kwamen er hard aan. Die zouden Scarponi toch hebben opgeveegd op slotklim, omdat zij nog Plaza hadden. En Scarponi had nog moeten afrekenen met Nieve, die op achterstand was, maar wel in een groter groepje.
28 mei 2016 10:46
Het wordt niet hetzelfde als gisteren, zegt Verhoeven. Dat hoop ik niet nee.
28 mei 2016 10:48
Kruistocht.
28 mei 2016 10:48
Mijn held voor deze Giro, of ie m nou nog wint of 15e wordt!
28 mei 2016 10:50
Het was juist Nibali intentie om Kruijswijk in de afdaling onder druk te zetten. Als Steven dan valt dan ga je niet wachten, immers je doel is om tijd te winnen. Niet mijn ding hoor, Steven is en was de sterkste deze Giro. Alleen één facet breekt hem nu waarschijnlijk jammerlijk op.
28 mei 2016 10:50
Inderdaad ddb, wanneer Nibali was gevallen en er was doorgereden had vast iedereen er schande van gesproken.
Echter was het helaas een fout van Kruijswijk zelf en is het logisch dat er doorgereden is.... wel pijnlijk voor ons Nederlandse wielerliefhebbers.
Sterkte vandaag Kruijswijk!!
28 mei 2016 10:52
Wat een eikel die Clarke
28 mei 2016 10:52
Het wordt nog keiharde koers vermoed ik; Nibali wil het roze, Valverde wil podium..etc..Hoop dat Kruijswijk ergens nieuwe krachten vind!
28 mei 2016 10:52
Karakter, hopelijk weet hij er op zijn tandvlees toch nog iets moois uit te slepen. De finish halen zou al een hele prestatie zijn, alles wat beter is is mooi meegenomen. Zet hem op Steven!
28 mei 2016 10:53
Nico Verhoeven zegt dat mee kan vallen en ook tegen kan vallen. Daar gaan we het mee doen #goeietekst
28 mei 2016 10:55
Wow, Simon Clarke inderdaad 'blij' dat hij Steven inhaalde gistermiddag. Wat een zak.
28 mei 2016 10:55
Mag ik zeggen dat ik de mensen die 'boehoe Nibali had moeten wachten' met 'boehoe, Nibali zegt niks over 'onze' Steven achteraf' vermoeiende types vind ? Wielrennen is keihard en op je fiets blijven is een essentieel onderdeel. Nibali heeft alle recht om zijn grootste wapen in te zetten om daarmee de druk op te voeren en anderen tot fouten te forceren, punt. Ga mij nou niet proberen wijs te maken dat al jullie fatsoenrakkers niet hadden zitten juichen wanneer de rollen omgedraaid waren. Wie wacht, of het nou bij lek, crash of wat dan ook is, is niet goed wijs, doorrijden !

En dat interview achteraf, tja, Nibali heeft het liever over zichzelf en zijn eigen kansen en dat mag natuurlijk, Kruijswijk noemde hem even goed niet als zijn voornaamste concurrent voorafgaand aan de etappen, lekker belangrijk allemaal.
28 mei 2016 10:57
Die Clarke wil ik echt een mep verkopen..
28 mei 2016 10:57
Oefff, Simon Clarke, dat lijkt echt nergens op!!!
28 mei 2016 11:00
Nibali noemt Kruijswijk niet inderdaad, maar zijn flash interview was heel kort. Chaves werd expliciet naar Kruijswijk gevraagd. In een langere reactie op cyclingquotes noemt hij Kruijswijk wel: http://www.cyclingquotes.com/news/reactions_from_stage_19_of_the_giro_ditalia/#3bTId291c8EZaBhf.97
De manier waarop zal misschien nog wel meer olie op het vuur gooien bij sommigen hier:

"But when we got towards the top of the Agnello, I could see that there were various riders suffering so I looked to accelerate. There were three of us over the top. I could see Kruijsiwjk wasn’t going very well, so I accelerated. I took the descent on fast. Then Kruijswijk crashed and we changed our strategy."

"On the dell'Agnello Colle, I followed the accelerations and dropped Valverde. So I accelerated and I made the descent quickly. That's when Kruijswijk crashed. He had to take a turn in a bad way. I then spoke with my director and we changed strategy. Now we had to go full gas to the finish."
28 mei 2016 11:00
pffff, en nou ook Clarke de l*l hier kennelijk, die drang hiero dat iedereen maar altijd respect moet tonen richting Kruijswijk,…. Tsja.
28 mei 2016 11:03
Die Clarke wil zichzelf tot klootzakje van het peloton maken geloof ik. Erg onsportief en onsymphatiek.

OT: Stevie, sluit, mits je kan, een pact met Nibali om Chaves op de Bonette al lekker onder druk te zetten. Diezelfde Nibali zou je moeten kunnen lossen op de Lombarda met een vroege aanval. Ik denk dat, als dit mogelijk is, hij nog steeds kan winnen. Lukt dit niet, dan heb ik nog altijd diep respect voor je inzet en houding. Bikkel
28 mei 2016 11:03
Nibali wil winnen en dat snap ik. Wat Clarke doet is gewoon niet zo netjes en vooral totaal onnodig. Zat gister ook al lachend in Kruijswijk z'n wiel te dansen, tot hij gelost werd.
28 mei 2016 11:03
Simon Clarke reed buiten beeld blijkbaar een erg goede afdaling. Het enige stukje met beeld heeft hij gepost. Is toch niet zo erg? Voor ons natuurlijk wrang dat Kruijswijk daar keihard wordt ingehaald. Kruijswijk leek ook verrast. Had het misschien geholpen als de ploegleiding hem daar had gewaarschuwd? Wagen zat er al achter.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.