Gianni Vermeersch tijdig fit voor Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2024 om 10:28

Gianni Vermeersch tijdig fit voor Ronde van Vlaanderen

Update Mathieu van der Poel zal als topfavoriet beginnen aan de Ronde van Vlaanderen, maar kan de wereldkampioen in de finale rekenen op Gianni Vermeersch? De Belg was woensdag ook betrokken bij de zware val in Dwars door Vlaanderen en is een vraagteken voor zondag.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vermeersch heeft volgens zijn ploeg Alpecin-Deceuninck vooral last van een trauma ter hoogte van zijn staartbeen/heiligbeen. Verder heeft de 31-jarige coureur last van schaafwonden op zijn rug. “Er zal worden geëvalueerd of hij kan deelnemen aan de Ronde”, zo klinkt het op sociale media.

Het is voor Van der Poel en Alpecin-Deceuninck te hopen dat Vermeersch zondag fit genoeg is om aan de start te verschijnen van de Ronde. De Belg is een van de belangrijkste renners in steun voor de wereldkampioen, samen met Jasper Philipsen en Søren Kragh Andersen. Vermeersch eindigde drie jaar geleden zelf nog als zevende in de Ronde van Vlaanderen.

Dwars door Vlaanderen 2024 werd overschaduwd door de zware valpartij in de afdaling naar de Kanarieberg. Vermeersch kwam er dus niet ongeschonden uit, maar zijn landgenoten Wout van Aert en Jasper Stuyven zijn er nog erger aan toe. Die eerste liep bij de val maar liefst negen (sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben) botbreuken op. Stuyven kampt dan weer met een gebroken sleutelbeen.

UPDATE 29/03, 10u30


Alpecin-Deceuninck laat weten dat extra onderzoeken en een testritje hebben uitgewezen dat Gianni Vermeersch fit genoeg is om te starten in de Ronde van Vlaanderen. De ploeg maakt weldra de volledige equipe rond Mathieu van der Poel bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.