donderdag 26 oktober 2023 om 08:15

Richard Plugge ziet prachtig parcours: “Maar die gravelrit slaat wel nergens op”

Video Richard Plugge is een tevreden man na de presentatie van het parcours van de Tour de France 2024. De manager van Jumbo-Visma vertelt na afloop dat Jonas Vingegaard een ideaal parcours voorgeschoteld krijgt. “Al snap ik niet dat ze die gravelrit hebben opgezocht”, vertelde Plugge na afloop aan WielerFlits.

“Het is een fantastisch parcours. Hier en daar zag ik dat ze het atypisch vonden, maar ik weet niet of we het zo moeten noemen. Het zal een ontzettend heftig begin zijn en ook het einde zal enorm zwaar zijn. Alleen die gravelrit, dat hoefde voor mij niet in het parcours te zitten. Dat slaat nergens op, ik snap niet dat ze dat nu weer opzoeken. Daardoor breng je de pechfactor te hard in het parcours.”

“Het gaat om wegwielrennen. Gravel kan zo’n impact hebben op het resultaat, puur door pech. Hetzelfde geldt voor kasseien, maar dat komt niet zo veel voor en en hoort historisch ook meer in die regio”, legt Plugge uit. “Maar goed, voor de rest is het prachtig. De renners zullen drie weken lang aan de bak moeten.”

Plugge: “Voor Jonas is dit heel goed”
De Nederlandse manager ziet vooral veel positieve zaken voor kopman Vingegaard. “Er zijn zeker vier aankomsten bergop. Daarnaast zijn ook de tijdritten heel mooi met heel wat hoogtemeters. Voor Jonas is dit een heel goed parcours. Over zijn deelname is er geen twijfel. De Olympische Spelen is een eendagswedstrijd en in de wielerwereld is het toch een kleinere wedstrijd. De Tour is en blijft het hoogst haalbare.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.