Zonneveld heeft goed nieuws: “Maar een paar weken herstel”
foto: Cor Vos
dinsdag 6 juni 2023 om 15:15

Zonneveld heeft goed nieuws: “Maar een paar weken herstel”

Update Voor Thijs Zonneveld is Unbound Gravel uitgelopen op een drama. De BEAT-renner en journalist kwam tijdens de gravelwedstrijd hard ten val en moest opgeven.

In het ziekenhuis leek even later dat Zonneveld zijn kniepees had gescheurd. Een operatie leek nodig om de schade aan zijn pees te herstellen.

“Ik ben hard gevallen over de kop in een afdaling. Bovenop de stenen.”, aldus de journalist vanuit Amerika. “Mijn knie is naar de tering. Die gaat sowieso hechtingen nodig hebben. Ik hoop dat mijn knieschijf niet is gebroken.”

De komende maanden zal Zonneveld niet aan koersen toekomen.


Update 6 juni, 15.15 uur

Thijs Zonneveld kan opgelucht ademhalen. De BEAT-renner en journalist staat toch niet voor een maandenlange revalidatie. “Mooiste uitslag van de week – voor mij dan – komt uit Breda. Mijn knie heeft een klap gekregen en er zitten her en der kneuzingen en beschadigingen, maar mijn patella (een sesambot in de strekpees van de knie, red.) is nog heel.”

“Geen maandenlange revalidatie, maar een paar weken herstel”, laat hij weten via Twitter. “Ik ben zo blij dat ik ze in Amerika niet hun gang heb laten gaan in mijn knie.”

Geef een reactie