Peter Sagan krijgt geldboete, motard uit koers gehaald
Foto: Sirotti
zaterdag 29 augustus 2015 om 21:40

Peter Sagan krijgt geldboete, motard uit koers gehaald

Zoals al uit de boze reactie van Peter Sagan viel af te leiden, is hij in de finale van de achtste etappe in de Ronde van Spanje geraakt door een motor. Dat meldt zijn ploeg Tinkoff-Saxo via Twitter. Sagan zag door het incident zijn kansen op de ritzege in rook opgaan.

Sagan reageerde zijn frustratie af door op een wagen van de organisatie te slaan en tegen een motor te trappen. De ploegleiding van Tinkoff-Saxo zou momenteel in overleg zijn met de UCI.

Update 21.40 uur
Er zijn straffen uitgedeeld na afloop van het incident rond Sagan en de motor. De motard is uit koers gehaald, terwijl Sagan een geldboete van 400 Zwitserse Franken opgelegd heeft gekregen. De ene helft vanwege slecht gedrag dat het imago van de wielersport beïnvloedt, de andere helft vanwege het aanvallen en bedreigen van een volgauto en een andere motard.

Bekijk hieronder de beelden na afloop van het incident.

[poll id=”109″]

RIDE Magazine
109 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2015 19:20
@LindaLyd dit heeft weinig meer met emoties te maken. Sagan reageert doorgaans over de top en lijkt zih heel (te) bewust van de camera's te zijn. Mooie emoties zijn heel mooi in de sport, maar dit is te.
29 augustus 2015 19:27
Fernandi & stoempertje

Richt LyndaLidflits.nl op, dan kunnen jullie met zijn tweetjes gezellig bespreken wat je van mij vindt. Dan hebben wij het ondertussen gewoon over wielrennen hier.

@ linus

Niets met emoties te maken? Dat snap ik niet..

@ romans

Nee ik snap je ergens wel, als je van chaos en amateurisme houdt. Maar voor iemand die vaak afgeeft op elke sport die geen wielrennen is, mag je best een stuk kritischer zijn. Je kan je ook afvragen of alles alleen maar om spanning draait, of dat het ook op een redelijk professionele manier mag allemaal, toch?
29 augustus 2015 19:27
Benieuwd of Sagan uit de koers gezet wordt. En wat de regels over dit soort wangedrag zeggen.
29 augustus 2015 19:32
@LL als je je altijd en overal zo denkt te.moeten gedragen als Sagan is dat onvolwassen. Je ziet hem nu op de beelden ook heel bewust.kijken of de camera hem ziet.
29 augustus 2015 19:32
@LyndaLid
Nog even en iedereen die ook maar iets te maken heeft met de Vuelta verdient de doodstraf.

Je hebt op sommige punten zeker gelijk, maar je laat je weer leiden door zoveel emoties. Nu is er echt geen enkele nuance te ontdekken in je posts. Jammer.

De Vuelta verdient zeker een kritische reflectie, maar termen als 'alles draait om de Spanjaarden' en 'grote ronde aanzien niet waard' is weer zo overdreven.
29 augustus 2015 19:34
@ linus

Jij mag hem gewoon niet. Dat je hier suggereert dat ie direct na die val, met al zijn pijn maar vooral adrenaline, de camera opzoekt is daar heel typerend voor. Je ziet hem nooit zo boos, dus ook onzin dat ie zich "altijd zo gedraagt". Grote onzin zelfs.

@ purito

Je vindt toch zelf zeker ook niet dat de Vuelta de status verdient die ze heeft?
29 augustus 2015 19:36
Edit redactie: On-topic aub
29 augustus 2015 19:38
@LyndaLid
Ik vind dat de Vuelta zeker wel de status van grote ronde waard is. Tuurlijk kan het organisatorisch een stuk beter, maar dat geldt voor zoveel koersen. Maar de laatste Vuelta's zijn ook gewonnen door allerlei soorten renners, behalve juist ''die Spanjaarden''

Ik zie in de Giro ook elk jaar de meest gekke dingen. De sneeuwetappe naar Val Martello is nog steeds het meest trieste wat het wielrennen ooit heeft geboden. Dat was zo'n koersvervalsing, daar zakt mijn broek vanaf. Nog veel erger dan wat ik in al die jaren Vuelta heb gezien.
29 augustus 2015 19:38
@LL Met zijn gedrag bedoel ik niet altijd boos zijn nee, maar ook bijvoorbeeld.het kontje knijpen of dat overdreven gedoe toen hij na Plaza over de streep kwam. Het is allemaal enorm over de top.
29 augustus 2015 19:39
@lyndalid

een verkleinwoord aan een naam toevoegen kan zowel schattig als denigrerend zijn. Aangezien dat laatste toch wel één van je specialiteiten is, naast een meestal goed koersinzicht, ga ik daarvoor.
Je reactie vind ik daarnaast ronduit hilarisch; je doet me echt lachen vandaag, waarvoor dank. Je begint zelf om de haverklap van dit soort dialogen op wielerflits, denk maar aan schipperaar.

en emoties horen inderdaad bij sport, maar het zou me verbazen moest saga, bij het uiten van deze emotie niet één of ander regeltje overtreden hebben. En ik dacht geleerd te hebben de afgelopen dagen dat je dan gestraft moet worden. Een uitsluiting zou dan natuurlijk overdreven zijn, maar het zou me dan alweer niet verbazen dat de strafmaat zo dwaas is en dat dus de enige optie is. En tsjah, dan kan je niet anders he.
29 augustus 2015 19:41
Ik ben het wel gedeeltelijk eens met Linus hoor. In de Tour leek het op een gegeven moment wel een clown, zo enorm over de top was dat gedrag.

Ik bedoel, je kunt een aanwinst zijn voor het wielrennen door je koersgedrag/uitstraling, maar je kunt je ook gedragen als een veredelde B-acteur. Ik wacht nog tot hij koerst met een grote clownsneus, pruik en driedelig pak.
29 augustus 2015 19:44
Ik vind het ook overdreven, LL. Ik ben het met redelijk wat van je punten eens, maar de Vuelta is vaak een hele prima ronde gebleken. Het is vaak zelfs een spannendere ronde gebleken dan de Giro en Tour. Beter, dat wil ik niet zeggen. Maar de Vuelta is vaak een hele leuke en aantrekkelijke ronde met regelmatig meer kanshebbers dan (vooral) in de Tour. Het is een meer open wedstrijd. De Vuelta wil zich ook profileren als een klimronde en dat is elk jaar weer terug te zien in het parcours. Daar kunnen wij, natuurlijk, van vinden wat we vinden (van mij mag het ook soms wat minder) maar dit is de identiteit die de Vuelta nastreeft en daarmee onderscheidt deze ronde zich van de andere twee. De Vuelta heeft minder status dan de andere twee ronden, maar de status die zij heeft is wel terecht.
29 augustus 2015 19:47
De Vuelta heeft zeer zeker een eigen karakter: klimmen, hoge stijginspercentages, muurtjes, amper een normale sprint (buiten Madrid). Ik denk niet dat dit parcours verandert zo gauw Purito en Valverde stoppen.

Wel opvallend dat de beelden niet gepubliceerd worden. Er zat een camera op kop van het peloton. Renners slingerden van links naar rechts, dus waarschijnlijk werd Sagan van achteren/opzij geraakt. De regisseur miste wel meer valpartijen, maar de schuivers van Howes en Rojas werden als herhaling getoond...

"Ik wacht nog tot hij koerst met een grote clownsneus, pruik en driedelig pak"

Zijn teambaas heeft al het 'goede' voorbeeld gegeven in de Giro.
29 augustus 2015 19:47
Ik volg Linus wel maar heb er gewoon totaal geen problemen mee dat Sagan binnen het peloton de handschoen van geintrapper op zich neemt. Het is daarnaast een symbiose want de media slaat maar al te graag de handen ineen met opvallende wielrenners, de meesten zijn namelijk niet zo bijzonder sprankelend en er moet wel iets 'van Nieuwkerk'-style achtigs gevonden worden.

Dit staat overigens los van zijn reactie vandaag, zelf de meest rustige renner zou hier agressief op reageren ongeacht de aanleiding. Misschien van Avermaet alleen niet.
29 augustus 2015 19:47
300 Zwitserse Frank boete voor Sagan, motor uit de koers gehaald.
29 augustus 2015 19:48
De motorrijder is uit de Vuelta gezet, Sagan moet 300 Zw.franc betalen
29 augustus 2015 19:55
Edit redactie: On-topic aub
29 augustus 2015 19:55
Het peloton geeft Sagan gelijk, dat zegt meer dan wat wij zeggen denk ik.

Bart De Clercq:
"Als getuige van de 1e lijn kan ik zeggen dat de motorrijder 1000% schuld treft. Hij reed vol achterin op Sagan in en katapulteerde hem van zijn fiets. Nooit zoiets gezien in koers..."
29 augustus 2015 19:55
Toch vreemd hoe iedereen nu inzit met Sagan, maar toe GVA omver gereden werd waren er vooral reacties op hem... beide domme incidenten met motors in Spanje... maar blijkbaar voor de volgers hier vandaag veel belangrijker
29 augustus 2015 19:56
Is sagan nog het podium opgeklommen om de groene trui af te halen?
29 augustus 2015 19:59
@Kurrevd > Dat kwam met name door van Avermaet + Ploeg onbewijsbare 'ik had sowieso gewonnen'-gebulder, droogkomisch was dat, hoe staat het met die rechtszaak BTW?
@Hulk > Dat lijkt me een duidelijk verhaal. Hoe het kan dat zo'n accelererende motor niet voor zich kijkt? God mag het weten.
29 augustus 2015 20:01
@ Linus Gerdemann
Quote:
Heel erg allemaal, maar hoe Sagan weer reageert… bah. Reageer eens op dingen als een volwassen kerel. Greg van Avermaet was ook wel duidelijk over wat er gebeurde zonder zich als een kleuter te gedragen die even zijn zin niet krijgt


Bij Greg Van Avermaet is het wel niet in beeld gebracht. Waarschijnlijk reageerde hij ook zo boos. Zelfs zijn tweet een uur na de race was redelijk brutaal volkomen terecht trouwens. En wat is er erg aan dat Sagan de lol verzorgt, je hebt alle soorten van mensen nodig in de koers.

@huddenz
Bij GVA reageerde ik even verbolgen. Ik kan je zo enkele quotes bezorgen als je het wilt ;) .
29 augustus 2015 20:04
@saganhulk

stonden hier dan reacties van flitsers die zeiden dat het sagans fout was dat die motard hem had omvergereden?

het gaat over zijn reactie en over het wel of niet zijn van een kutorganisatie, ik kan begrijpen dat de vele zijwegen het vermoeiend maken, maar probeer bij de les te blijven he! ;)
29 augustus 2015 20:07
@Sijbrands
Chaves heeft de groene trui.
29 augustus 2015 20:08
edit:ik moet hier ook niet op reageren...

@kurrevd, ik had juist de indruk dat er toen ook best veel verontwaardiging was over het gebeuren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.