Peter Sagan krijgt geldboete, motard uit koers gehaald
Foto: Sirotti
zaterdag 29 augustus 2015 om 21:40

Peter Sagan krijgt geldboete, motard uit koers gehaald

Zoals al uit de boze reactie van Peter Sagan viel af te leiden, is hij in de finale van de achtste etappe in de Ronde van Spanje geraakt door een motor. Dat meldt zijn ploeg Tinkoff-Saxo via Twitter. Sagan zag door het incident zijn kansen op de ritzege in rook opgaan.

Sagan reageerde zijn frustratie af door op een wagen van de organisatie te slaan en tegen een motor te trappen. De ploegleiding van Tinkoff-Saxo zou momenteel in overleg zijn met de UCI.

Update 21.40 uur
Er zijn straffen uitgedeeld na afloop van het incident rond Sagan en de motor. De motard is uit koers gehaald, terwijl Sagan een geldboete van 400 Zwitserse Franken opgelegd heeft gekregen. De ene helft vanwege slecht gedrag dat het imago van de wielersport beïnvloedt, de andere helft vanwege het aanvallen en bedreigen van een volgauto en een andere motard.

Bekijk hieronder de beelden na afloop van het incident.

[poll id=”109″]

RIDE Magazine
109 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2015 20:13
Haha stoempertje toch. Je hebt 45 reacties op wielerflits, en daarvan zijn er al 25 aan mij gericht of gaan over mij. Dan kan je inderdaad net zo goed lyndalidflits oprichten, want op wielren gebied voeg je dan weinig toe.

En je typering van mij is triest, maar ergens ook wel logisch. Als ik niet narcistisch ben, dan word ik het wel door iemand die constant over mij wilt praten.

Je zal trouwens wel een trolletje zijn dat recent een nieuwe account heeft aangemaakt. Of je moet gewoon nog even uitzoeken hoe deze site werkt. Alles draait om mij, en verder doet niemand er toe. Dat je het maar even weet.

Toch maar even on topic: Reactie van De Clerq zegt veel, vooral het "nog nooit gezien" gedeelte. Tekent hoe bizar en schandalig dit geweest moet zijn, en de woede van Sagan is gewoon totaal terecht en begrijpelijk. Als het maar niet op toeschuwers gericht is.
29 augustus 2015 20:14
Ik hoop dat dit de druppel is voor de renners en dat ze gaan zeggen van: Wij als renners vinden het schandalig dat er zoveel autos en motors in de koers rijden, die niets met de koers te maken hebben. Zolang zij niet verwijderd worden, gaan wij niet rijden.
29 augustus 2015 20:20
Ik vind zo'n reacties altijd geweldig. Ik heb op die korte tijd mijn mening gegeven over transfers, koersverlopen, koersincidenten,... Daarnaast reageer ik inderdaad graag op mensen die in hun commentaren nogal vaak hooghartig en denigrerend doen. Ik heb dat dus ook al bij anderen gedaan in die korte periode, maar ik kan er ook weinig aan doen dat jij nu eenmaal de koning bent op dit vlak. Ik denk dat we al terug moeten tot pieterklaassen als ik het juist heb om iemand gelijkwaardig te vinden...
29 augustus 2015 20:24
@nickdt

ik vind dat er ook teveel auto's en motoren rondrijden, maar langs de andere kant lijkt dit te horen bij een commerciële sport. Kan evengoed zijn dat veel minder gemotoriseerd gedoe ook tot minder sponsorgeld leidt...
29 augustus 2015 20:30
http://www.tinkoffsaxo.com/news/tinkoff-saxo-considers-legal-actions-against-people-responsible-for-accident-involving-peter-sagan/
29 augustus 2015 20:30
@lyndalid

ongezien voor de clerq misschien wel, maar een maand geleden gebeurde het ook en in de voorbije tour werd er nog een renner door een ploegauto na een geschift manoeuvre omvergereden. Natuurlijk is het logisch dat sagan boos is alhoewel ik het altijd dwaas vind om uw woede op anderen te koelen, natuurlijk maakt de motard hier een grote fout, maar hier wordt tezamen ook echt wel weer overdreven...
29 augustus 2015 20:36
"Ik hoop dat dit de druppel is voor de renners en dat ze gaan zeggen van: Wij als renners vinden het schandalig dat er zoveel autos en motors in de koers rijden, die niets met de koers te maken hebben. Zolang zij niet verwijderd worden, gaan wij niet rijden".

Zonder helikopter, ploegleiders, sponsoren, jury en tv-registratie is er OOK geen koers waarbij een wielrenner miljonair kan worden. Het een kan niet zonder het ander. Enkel op de baan is het mogelijk om renners van het overige te scheiden. Murphy's law zegt dat als de kans op een botsing bestaat (hoe klein ook), dat een botsing dan ook zal gebeuren zo nu en dan. Van Avermaet, Fuglsang en Sagan zijn in korte tijd gebeurd, maar geen idee of het toeval is of een trend.
29 augustus 2015 20:37
Sagan heeft zojuist een boete gekregen.
29 augustus 2015 20:42
@Nickdt
'Zolang motards niet verwijderd worden, gaan wij niet rijden'
'Zolang het parcours gevaarlijk is, gaan wij niet rijden'
'Zolang er nog doping is, gaan wij niet rijden'
'Zolang *vul maar wat in*, gaan wij niet rijden'

Werkt niet in het wielrennen, ze moeten namelijk rijden voor hun eigen bestaansrecht, als ze niet rijden doen ze niet ter zake.
29 augustus 2015 20:49
Boosheid is terecht, maar ik vind het gedrag van Sagan in het algemeen nogal onvolwassen. Al kan je dat natuurlijk ook zien als ludiek, ik vind het eerder puberaal.
29 augustus 2015 20:58
Geloof dat velen hier vergeten dat afdalen met de motor tussen coureurs die het afdalen nooit meester worden geen kinderspel is. Logisch dat zij soms ook moeten uitwijken en/of door de stress fouten maken. Misschien de coureurs verplichten om een dagje mee achterop te zitten met volle camera.
29 augustus 2015 21:03
Het was alleen niet in een afdaling, maar op een kaarsrechte brede weg.
29 augustus 2015 21:15
'Misschien de coureurs verplichten om een dagje mee achterop te zitten met volle camera'

Klinkt inderdaad als een zinvolle, haalbare piste ;)
29 augustus 2015 21:16
@ll
Plaats de coureur(s) niet boven alles en iedereen, hoe vaak rijden ze zelf int wiel vd voorganger?
Moeten ze dan ook maar op de vuist? Vind de actie van Sagan minder rooskleurig dan van Nibali, gewoon uit koers dus.
29 augustus 2015 21:17
Dit is het meest relevante beeld dat ik heb kunnen vinden, klik. Niks geen afdaling, gewoon op een breed punt op de weg. De renners waaieren uit in de breedte, als onderdeel van het aanvalswerk. In zo'n situatie mag een motor nooit naast de renners zitten, laat staan er langs willen.

Ook in de Tour zagen we een aantal keer, dat een motard zo'n situatie niet kan inschatten. Als er een status quo is voor wat betreft de situatie in koers en de positie van de renners op de weg, dan kan er veel. Maar als er geen status quo is, dan kan er feitelijk niets. Motards zoeken te vaak een weg daartussen, letterlijk en figuurlijk, maar die is er niet zonder risico's.
29 augustus 2015 21:24
de boete is terecht, en daarmee is het afgedaan. Op naar het volgende incident.
29 augustus 2015 21:35
Gedrag van Sagan erger dan dat van Nibali, en dus uit koers..?
29 augustus 2015 21:37
Nog een boete ook voor Sagan. Wat een lachertje. Hij had die motard dus beter een muilpeer kunnen verkopen, dan had hij zich gewoon kunnen voorbereiden op het WK. Als je zag hoe en waar Sagan terechtkwam is het een wonder dat hij er zo betrekkelijk weinig aan over heeft gehouden.
29 augustus 2015 21:42
@Sagan=Hulk???
http://youtu.be/ucX-aKtbPoA

Ik zie hem toch liever een wheely doen!
29 augustus 2015 21:48
Ik vind het vreemd dat niemand hier rekening houdt met het feit dat die val naast het missen van een kans op een etappe, vooral ook pijn doet en dat de reactie uit dat oogpunt zeer te begrijpen is. Dit was niet aan lage snelheid en al zeker niet te vergelijken met de val van van avermaet, die in het gras in de berm terecht kwam.
29 augustus 2015 21:50
Die boete voor Sagan is bezopen, beter om die organisatie een boete te geven die zijn mede schuldig aan dit soort narigheid.
29 augustus 2015 21:57
Als ik Sagan was zou ik uit de Vuelta stappen, geef die jongen een kans zijn excuses aan te bieden voor dat je boetes uit gaat delen. Ga eerst rond de tafel samen.
29 augustus 2015 21:58
"De ene helft vanwege slecht gedrag dat het imago van de wielersport beïnvloedt."
Hoe hoog was de boete die Nibali kreeg voor zijn slechte gedrag?
Fop boetes.
29 augustus 2015 22:03
Het wielrennen heeft er een serieus probleem bij, vallende renners door toedoen van organisaties en alles wat er om heen hangt. Dat verpest het voor mij inmiddels aardig. Het gebeurt momenteel gewoon te vaak. O zo jammer. Dat geldt trouwens ook voor "gewone" valpartijen.

De reactie van Sagan begrijp ik wel. Hij had winstkansen, is topsporter en bovenal een mens. Dat je dan uit je slof schiet, zou ik ook doen (en ws nog wel een tikkie erger).
29 augustus 2015 22:06
@janmin

GVA reed alleen aan de leiding. Daar wordt je niet boos van?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.