Titelverdediger Terpstra kent ploeggenoten voor de Ronde
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2019 om 09:29

Titelverdediger Terpstra kent ploeggenoten voor de Ronde

Kan Niki Terpstra voor het tweede jaar op rij de Ronde van Vlaanderen winnen? De 34-jarige Nederlander hoopt op een nieuw huzarenstukje namens zijn ploeg Direct Energie. De Franse ProContinentale formatie rekent komende zondag ook op sterke renners als Lilian Calmejane en Adrien Petit.

Aan steun geen gebrek, zo lijkt het althans. “Ik denk dat ik een heel sterke ploeg heb, vooral voor Parijs-Roubaix”, zo liet Terpstra eerder weten. “We reden heel erg goed in Gent-Wevelgem. Hierdoor groeit het vertrouwen ook. Ik hoop dat ze het goed gaan doen in de topklassiekers”, aldus de Nederlander.

Terpstra zal vooral hopen op steun van Petit en Anthony Turgis. Die eerste spurtte in Gent-Wevelgem nog naar een knappe zesde plaats, terwijl de jonge Turgis zelfs als tweede eindigde in Dwars door Vlaanderen. Met mede-Nederlander Pim Ligthart en Damien Gaudin beschikt Terpstra over nog twee ervaren renners.

Debuterende Calmejane 
Verder is het uitkijken naar het rijden van debutant Calmejane. De rasaanvaller is een beetje de vreemde eend in de bijt, al reed hij dit voorjaar al wel de E3 BinckBank Classic én Dwars door Vlaanderen. De selectie wordt aangevuld met de Fransman Alexandre Pichot.

Selectie flag-fr Direct Energie voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Damien Gaudin
flag-nl Pim Ligthart
flag-fr Adrien Petit
flag-fr Alexandre Pichot
flag-fr Anthony Turgis
flag-nl Niki Terpstra


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Vlaanderen met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.