Vanmarcke begint met een andere mindset aan het voorjaar
foto: Glen Coessens
vrijdag 1 maart 2019 om 10:51

Vanmarcke begint met een andere mindset aan het voorjaar

Sep Vanmarcke zal zaterdag EF Education First aanvoeren tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. De 30-jarige renner begint echter niet in topvorm aan de Vlaamse openingsklassieker. “De ploeg wil dat ik me focus op de latere eendagswedstrijden”, zo laat hij weten in een perscommuniqué.

Focus op Vlaanderen en Roubaix
Vanmarcke doelt hiermee op eind maart. “Van de E3 Binck Bank Classic tot en met Parijs-Roubaix”, aldus de West-Vlaming. Zijn ploegleider Andreas Klier vult aan. “Het is niet gemakkelijk om je vorm te behouden tot en met Roubaix.”

“Sep heeft dit jaar getraind met de intentie om zijn vorm rustig op te bouwen. Dit met als doel om in topvorm te zijn voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In het verleden begon Sep al in topvorm aan de Omloop Het Nieuwsblad, waarna hij probeerde om zijn vorm vast te houden.”

Sep Vanmarcke kan onder meer rekenen op Sebastian Langeveld – foto: Cor Vos

“Nauwelijks sprake van tactiek”
Topvorm of niet, Vanmarcke moet in staat zijn om voor de overwinning te strijden. In de Tour du Haut Var won de renner namelijk de lastige openingsetappe naar Mandelieu-la-Napoul. “Dat gaf me enorm veel vertrouwen. Nu weet ik dat de vorm er is. De tactiek voor zaterdag? In een wedstrijd als de Omloop is er nauwelijks sprake van tactiek!”

“Er kan onderweg van alles gebeuren. Het is zo nerveus dat veel renners ten val komen. Je moet telkens vechten voor positie. Ik moet gewoon bij mijn ploeggenoten blijven, en erop vertrouwen dat ze me in de juiste positie weten af te zetten. Dan is het gewoon man tegen man.”

Sebastian Langeveld 
Vanmarcke kan zaterdag onder meer rekenen op man in vorm Sebastian Langeveld. De 34-jarige Nederlander won in 2011 nog de Omloop, door in een ijzingwekkende spurt af te rekenen met Juan Antonio Flecha. Verder zijn Tom Scully, Matti Breschel, Taylor Phinney, Alex Howes en Mitchell Docker van de partij.

Selectie flag-us EF Education First voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-dk Matti Breschel
flag-nz Tom Scully
flag-au Mitchell Docker
flag-us Alex Howes
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-us Taylor Phinney
flag-be Sep Vanmarcke

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.