Team Sky stuurt oud-winnaar Kwiatkowski naar Milaan-San Remo
donderdag 21 maart 2019 om 17:27

Team Sky stuurt oud-winnaar Kwiatkowski naar Milaan-San Remo

Michał Kwiatkowski zal aankomende zaterdag aan de start staan van Milaan-San Remo. De Pool was twee jaar geleden nog winnaar van La Primavera. Zijn werkgever Team Sky rekent verder op sterke renners als Luke Rowe en Owain Doull.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kwiatkowski kent de winnende formule, aangezien hij in 2017 wist te zegevieren in het Italiaanse monument. De 28-jarige allrounder wist op de Poggio een aanval van wereldkampioen Peter Sagan te volgen. In de sprint wist hij vervolgens – zij het zeer nipt – af te rekenen met de Slowaak én Julian Alaphilippe.

De sprintersploegen zullen Kwiatkowski in de gaten moeten houden, aangezien hij onlangs nog als derde finishte in Parijs-Nice. Team Sky moet het sowieso hebben van een zware wedstrijd, aangezien de Britse sterrenformatie geen sprinter heeft geselecteerd.

Maar met Doull, Luke Rowe en Filippo Ganna moet de ploeg in staat zijn om de koers hard te maken. De selectie wordt aangevuld met klimmer Tao Geoghegan Hart, Michał Gołaś en Salvatore Puccio.

Selectie flag-gb Team Sky voor flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-gb Owain Doull
flag-it Filippo Ganna
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-pl Michał Gołaś
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-it Salvatore Puccio
flag-gb Luke Rowe


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Milaan-San Remo met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.