KASK lanceert nieuw model helm: Elemento
foto's: KASK
donderdag 18 mei 2023 om 12:57

KASK lanceert nieuw model helm: Elemento

Materiaalzone KASK heeft een nieuwe helm op de markt gebracht: de Elemento. De helm is samen met de INEOS Grenadiers ontwikkeld, nadat uit een analyse van verscheidene wetenschappelijke publicaties bleek dat thermaal comfort in het kader van presteren even belangrijk is als aerodynamica of het gewicht van een helm.

De helm is volgens KASK voorzien van verschillende staaltjes technologie die de lastige combinatie van aerodynamica en ventilatie mogelijk moeten maken. De eerste daarvan is Fluid Carbon 12. Dit is een technopolymeer (plastic materialen die eigenschappen hebben van metalen) dat meer energie van een impact kan absorberen en dit beter over de helm kan verdelen dan traditionele materialen die in helmen worden verwerkt. Hierdoor heeft KASK de ventilatiekanalen aan de binnenzijde van de helm groter kunnen maken voor verbeterde ventilatie, terwijl de ventilatiegaten juist kleiner zijn geworden voor verbeterde aerodynamica.

Daarnaast is de helm voorzien van Multipod, een 3D-geprinte structuur die aan de binnenzijde van de helm is verwerkt. Dit zorgt ervoor dat helm beter bestand is tegen lineaire en roterende impact. Daarnaast werkt het isotroop, wat betekent dat het ongeacht de richting van de klap hetzelfde functioneert en dus altijd dezelfde mate van bescherming biedt. Volgens KASK draagt het tevens bij aan de ventilatie-kwaliteiten van de Elemento, waardoor de helm dus beter het hoofd verkoeld.

Naast Fluid Carbon 12 en Multipod is de helm voorzien van Octofit+, een nieuw systeem van KASK om de pasvorm te wijzigen welke betere comfort en stabiliteit beidt. De helm heeft tevens een speciale, extra lichte band om de helm te bevestigen en is aan de achterzijde voorzien van een reflectieve strip ten behoeve van de zichtbaarheid. Voor extra comfort is de binnenzijde voorzien van een voering van merinowol.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.