Mark Cavendish: “Hier kon ik niets aan doen”
donderdag 11 juli 2013 om 19:56

Mark Cavendish: “Hier kon ik niets aan doen”

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish moest vandaag in Tours wederom zijn meerdere erkennen in Marcel Kittel. De Duitser boekte al zijn derde ritzege deze Tour. Na afloop complimenteerde de kopman van Omega Pharma-Quick Step zijn concurrent.

Cavendish is van mening dat hem niets te verwijten valt. “Je kan er een hele analyse op loslaten, maar wanneer iemand simpelweg sneller is dan jij, dan is er niets wat je kan doen”, stelt Cavendish op de site van zijn ploeg. “Ik denk niet dat ik, of de ploeg, iets anders had kunnen doen. Hij was simpelweg beter vandaag”, bekent Cavendish.

De voormalig wereldkampioen is vol lof over de kopman van Argos-Shimano. “Ik schreef laatst een tweet waarin ik hem ’the next big thing’ noemde. Ik denk dat hij de volgende wereldtopper in de sprint is. Dat heeft hij vandaag wel laten zien. Hij heeft drie etappes gewonnen en dat is niet makkelijk. Dat kan ik je uit ervaring vertellen”, vertelde Cavendish.

“Mijn ploeg deed het geweldig vandaag. We hadden de aankomst op voorhand verkend. Ik denk dat we de laatste dagen te graag wilden. Dat is goed omdat het laat zien dat iedereen betrokken is. Maar helaas hadden we mannen tekort. Vandaag wilden we kalm en geduldig blijven en wachten tot het laatste moment. Daardoor waren de renners meer op hun gemak, dat maakte het makkelijker. Ik ben erg teleurgesteld dat ik het niet voor hen af heb kunnen maken”, bekent Cavendish.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.