Peter Sagan wil toch nog wegwedstrijden rijden in 2024: “We overwegen twee à drie mogelijke teams”
foto: Cor Vos
donderdag 26 oktober 2023 om 17:04

Peter Sagan wil toch nog wegwedstrijden rijden in 2024: “We overwegen twee à drie mogelijke teams”

Peter Sagan heeft als wielrenner afscheid genomen van het allerhoogste niveau, maar dat betekent niet dat hij helemaal niet meer in actie zal komen op de weg. In zijn poging zich te kwalificeren voor de olympische mountainbikewedstrijd in Parijs, wil hij graag zijn vorm aanscherpen met wat wegwedstrijden. Het is nog afwachten voor welke ploeg hij zal dat zal doen.

“Mijn doel is om plezier te hebben, mijn best te doen en me proberen te kwalificeren voor de olympische mountainbikewedstrijd in Parijs, waar ik mijn carrière wil beëindigen”, vertelt Sagan aan het Slowaakse sport.sk. “Ik ben echter met Specialized in gesprek en we zoeken naar de mogelijkheid om twee of drie wegkoersen te doen. Dit zal zeker niet in de WorldTour zijn, maar op een lager niveau. Het moet een toevoeging en afwisseling zijn in mijn mountainbikevoorbereiding.”

Het is al zeker dat Sagan enkele kleinere wegwedstrijden zal rijden, vertelt hij. “We moeten alleen nog een oplossing vinden met mijn sponsor, Specialized. Ik zou het liefst wat kleinere rittenkoersen rijden, maar het uiteindelijke besluit zal gemaakt worden door de technische staf van Specialized. Natuurlijk moet een wedstrijden passen binnen mijn planning, die gefocust zal zijn op het mountainbiken.”

RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol
Het gaat de 33-jarige Sagan in de wedstrijden die hij zal rijden niet om winnen, benadrukt hij. “Het gaat om kilometers in de benen krijgen en mijn vorm verbeteren”, aldus drievoudig wereldkampioen. “Ik weet niet welke trui ik zal dragen, maar bestaat geen twijfel over dat Sportful, Specialized en 100% erop zullen staan. Specialized en ik overwegen twee of drie mogelijke teams.”

Een daarvan is het team waar zijn broer Juraj als ploegleider voor werkt, het continentale RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol. “Ik heb echter begrepen dat dit om verschillende redenen een ingewikkelde optie is, die niet gemakkelijk te realiseren wordt”, vertelt Sagan. “Maar persoonlijk heb ik wel het meeste gevoel bij deze optie, want ik zou de kans krijgen om de koers weer met mijn broer te beleven én het is een Slowaaks team. Maar zoals ik al zei, er zijn nog wat hordes te nemen om het werkelijkheid te maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.